Wikia

Suomen Wikia

Luo blogiartikkeli

Tuoreet artikkelit

Blogiartikkelit

 • CAJH

  Tekninen päivitys: 31. elokuuta 2015

  1. syyskuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Tässä on yhteenveto viimeisimmistä Wikian teknisistä päivityksistä. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin. Muistutamme myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.


  • Teemansuunnittelijan esikatselunäkymä toimii taas.
  • Vaihtoehto "ei jakaumaa" laatoittamattomalle kuvalle, joka on leveämpi kuin 2000 pkiseliä, toimii taas.
  • Klassisessa muokkaimessa, päätyminen lähdekoodimuokkaimeen 'monimutkaisen koodin' lopussa hätämenettelyn tai URL-parametrin kautta ei lähetä kursoriasi enää sivun loppuun.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net - tästä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .scss-, .tmpl.php-, .html-, .sass- sekä .mustache -tiedostoihin.

  • Osana ja…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 3. elokuuta 2015

  4. elokuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä on yhteenveto viimeisimmistä Wikian teknisistä päivityksistä. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin. Muistutamme myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.


  • Kun alat luoda wikiaa ilman, että olet kirjautunut, salasanan unohtaminen ei enää aloita prosessia alusta.
  • Facebookin kautta kirjautuminen ei enää aiheuta ongelmia tiettyjen sivujen URL-osoitteiden kanssa.
  • Linkit foorumi-, viestiseinä- tai blogikommenteissa käytettyihin kuviin eivät enää virheellisesti ohjaa tiedostosivujen sijasta niihin kohtiin.

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne henkilökunnalle Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta (mikäl…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 27. heinäkuuta 2015

  28. heinäkuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä on yhteenveto viimeisimmistä Wikian teknisistä päivityksistä. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin. Muistutamme myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.


  • Sähköpostipäivityksien toinen kierros saapuu. Mikäli huomaat jotakin outoa, tai saat vielä vanhaa tyyliä käyttäviä sähköposteja, otathan meihin yhteyttä!

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne henkilökunnalle Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta (mikäli osaat englantia) tai kerro niistä minulle.

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tässä on yhteenveto viimeisimmistä Wikian teknisistä päivityksistä. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin. Muistutan myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.


  • Työpöytänäkymää muutetaan vähän, jotta oikean kaiteen sisältö ei mene päällekkäin vierityspalkin kanssa.
  • FormEdit (peräisin Semantic Forms:ista) koki joitakin ongelmia laajennuksen päivitykseen liittyen. Tämä on korjattu.
  • Useiden sähköpostien asettelua ja muotoilua uudistetaan.
  • Uusien wikioiden luontiprosessia parannetaan ja virheiden riski tulisi pienentyä.

  • Lisäämme kytkimen, joka antaa ylläpitäjien estää anonyymiä muokkaamista. (Lisätietoja englanniksi: BertH:in blogipostaus)

  • Päivitämme käyttäjäasetuksia, joskin muutoksie…  Lue lisää >
 • CookieCandyCat

  Apua kaivattaisiin

  15. heinäkuuta 2015, kirjoittanut CookieCandyCat

  Hei olen Soturikissat wikin admin ja tässä wikissä on lähiaikoina ollut ongelmia uusien käyttäjien kanssa. Nämä uudet käyttäjät eivät kuitenkaan tee mitään hyödyllisistä wikille vaan aiheuttavat vandalisointia! En halua mustamaalata ketään joten annan vain linkit heidän sivuihin:

  • Alkoi tästä käyttäjästä
  • Toinen käyttäjä
  • Kolmas
  • Neljäs...
  • Viides...
  • Kuudes...
  • Ja sitten uusin näistä...

  Arvelen että näiden käyttäjien takana on sama henkilö, koska nämä käyttäjät jakavat samoja piirteitä. Yleensä uudet käyttäjät eivät heti täytä profiiliian eli siis harrastuksesi, syntymäpäiväsi, asuinpaikka jne. Käyttäjissä mainitaan myös heidän olevan miespuolisia (osassa sanotaan olevan kolli) vaikka yleensä naispuoliset lukevat enemmän Soturikissat-sarjaa. Ihmettelen …

  Lue lisää >
 • CAJH

  Kasvojenkohotus yhteisösovelluksille

  14. heinäkuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Howdy howdy howdy, wikialaiset!

  Olemme tänä päivänä (tuut-tuut!) hyppäämässä mobiilijunaan. Meillä on jaettavana uutisia mobiilisovelluksista ja niiden ominaisuuksista. Ja hyvänen aika sentään miten uskomattoman suosittuja nämä sovellukset ovat.

  Wikia julkaisi viisi ensimmäistä yhteisösovellusta marraskuussa 2013. Yksinkertainen lähtökohta: wikialaiset tuottavat korkealaatuista, kiinnostavaa sisältöä, ja sovellukset ovat hyvä tapa kerätä ja järjestellä sisältöä katsojien nähtäväksi. Siitä lähtien olemme julkaisseet yli 100 iOS-sovellusta ja yli 80 Android-sovellusta, eikä loppua näy. Yhdessä nämä sovellukset ovat ylittäneet miljoonaan kuukausittain aktiivisen käyttäjän rajan kuukausia sitten. Kaikilla mittareilla, ne ovat uskomattomia lukuja, …

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 6. heinäkuuta 2015

  7. heinäkuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin, joten tämä postaus koskee tiistain päivitystä. Muistutan myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.

  Tämä julkaisu on melko hiljainen. Kuten yleensä teemme toki runsaasti hienosäätöjä taustalla, mutta ei kuitenkaan mitään suurempia käyttäjään vaikuttavia muutoksia.


  • Jotkut kuvien kuvaussivut uudelleenohjaavat seiniin, foorumeihin tai kommentteihin, joissa ko. kuvaa käytetään. Mikäli törmäät tähän ongelmaan, voit lisätä tiedostosivun URL:n lopuksi ?redirect=no sillä aikaa kun asiaa korjataan.

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hy…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 23. kesäkuuta 2015

  23. kesäkuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy tiistaisin ja torstaisin, joten tämä postaus koskee tämän päivän päivitystä. Muistutan myös, että joka viikko tehdään satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.


  • Valikot, joiden pituus ylittää näytön korkeuden ovat jälleen vieritettäviä. Perinteisen muokkaimen galleriavalikko on tästä loistoesimerkki.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .scss-, .tmpl.php-, .html-, .sass- sekä .mustache -tiedostoihin.

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne henkilökunnalle Toiminnot:Contact -lomakke…


  Lue lisää >
 • CAJH

  Miksi Wikia kehittyy

  18. kesäkuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Wikia on iso paikka, jota tukee suuri alusta. Oletko nähnyt luettelon kaikista laajennuksista mitä Wikiassa on? Se on hämmästyttävän pitkä, ja myönnän sen olevan myös jokseenkin sekava. Monet muistavan ensimmäiset päivänsä työskennellessään sen kanssa – yritys jäsentää sitä, mutta sen sijaan vain päätyivät murjottamaan.

  Helppo selitys tälle on, että haluamme yhteisöllä olevan pääsyn niin moniin kuratointi- ja kehitystyökaluihin kuin on järkevästi mahdollista, mutta on myös toinenkin syy: Wikia on ollut olemassa jo jonkin aikaa (Internet-ajassa ainakin) ja alusta ei ole koskaan lakannut laajentumasta.

  Joskus koodaustekniikoiden, päivitettyjen käyttöliittymästandardien, ja räikeämpien laitteiden välillä on tehtävä päätöksiä siitä miten edetä t…

  Lue lisää >
 • CAJH

  Uudet jakamiskeinot Wikialle

  27. huhtikuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Tervehdys, wikialaiset! Tällä viikolla alatte nähdä jotain artikkelisivujen yläpuolella — painikkeita, joilla jakaa yhteisöäsi sosiaalisessa mediassa.

  Nämä valinnat tekevät sekä muokkaajille että lukijoille mahdolliseksi wikiasi ammattimaisesti tehdyn sisältösi faniuniversumin aiheen levittämiseen ulkopuolelle. Kommentit, tykkäykset, uudelleenbloggaukset, ja uudelleentwiittaukset voivat osoittaa miten hyödyllinen ja tärkeä sivu on muille. Jotkut näistä lukijoista saattavat jopa vierailla sivuilla ja tehdä omia muutoksia!  Odotamme innolla erityisesti jakamisen tekemiseksi mahdollista Redditiin ja Tumblriin, ja lisäämme myös kieli-/aluekohtaiset painikkeitta ei-englanninkielisille käyttäjille tulevien viikkojen aikana.

  Muutama ilmoitus päivityk…  Lue lisää >
 • CAJH

  Ulkoasun muutokset: Raja-arvot ja typografia

  16. huhtikuuta 2015, kirjoittanut CAJH


  Hei kaikki, viime vuonna artikkelin ulkoasun prototyypissä testasimme useita eri asioita ja saimme paljon palautetta, joka on avuksi siinä miten yritämme ja siirrymme eteenpäin. Prototyyppi auttoi meitä oppimaan tärkeitä asioita siitä mikä toimii ja mikä (esimerkiksi, oikean kaiteen poistaminen oli hyvin häiritsevää). Aiomme silti päästä eteenpäin tekemällä artikkelin ulkoasuun asteittaisia lisäyksiä, mutta suunnitelmamme on keskittyä ulkoasun merkittäviin yksityiskohtiin vaiheittain. Prosessi samanlainen kuin tapa, jolla globaali navigointi päivitettiin tammikuussa, mutta vie pidemmän aikaa saada kaikki muutokset artikkelien ulkoasuun tehtyä.

  Ensimmäisenä luettelossa on raja-arvojen lisääminen Wikian herkkään ulkoasuun, ja aihetta koskevii…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 1. huhtikuuta 2015

  7. huhtikuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.

  Kuten mainitsin aiemmassa teknisessä päivityksessä, tästä viikosta lähtien Wikia aloittaa kokeilujakson, jonka myötä päivitykset julkaistaan kahdesti viikossa: tiistaisin ja torstaisin. Tämän muutoksen etuna on päivityksien nopeampi voimaantulo sekä yksittäisten julkaisujen pienuus ja hallittavuus. Blogipostauksia tulee yhä vain yksi per viikko. Englanninkielinen versio julkaistaan myöhään keskiviikkoiltapäivisin Pohjois-Amerikan tyynenmere…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 25. maaliskuuta 2015

  26. maaliskuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.

  Kuten mainitsin viime viikon teknisessä päivityksessä, tästä viikosta lähtien Wikia aloittaa kokeilujakson, jonka myötä päivitykset julkaistaan kahdesti viikossa: tiistaisin ja torstaisin. Tämän muutoksen etuna on päivityksien nopeampi voimaantulo sekä yksittäisten julkaisujen pienuus ja hallittavuus. Blogipostauksia tulee yhä vain yksi per viikko. Englanninkielinen versio julkaistaan myöhään keskiviikkoiltapäivisin Pohjois-Amerikan tyynenm…

  Lue lisää >
 • CAJH

  Visuaalista muokkainta päivitetään

  24. maaliskuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Hyyyväää huomenta Wikiaaaaa!

  Tänään – ja viikon sisällä – julkaisemme hidasta tahtia päivityksiä Visuaaliseen muokkaimeen, yrittäen antaa mahdollisimman monelle wikialaiselle mahdollisuuden luoda, tehdä yhteistyötä, ja olla alkuperäisiä. Ja toteutamme sitä päivittämällä Visuaalisen muokkaimen suorituskykyä ja lisäämällä joitakin hienoja, uusia ominaisuuksia.

  Suurin muutoksemme – mikä julkaistaan paikallisesti viikon sisällä maaliskuun 25. päivän aikoihin – on tuki IME:lle. Nyt korealaiset, kiinalaiset, vietnamilaiset, ja japanilaiset yhteisömme voivat myös käyttää Visuaalista muokkainta. Muutamat yhteisötiimin jäsenet ovat jo kokeilleet sitä ja nauttineet sen käytöstä. Sen pitäisi saumaton ja intuitiivinen – jos osaat sujuvasti edes yhtä nois…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 17. maaliskuuta 2015

  19. maaliskuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Koodin värityksen beetatestaus saa useita bugikorjauksia ja päivityksiä.
  • Erikoismerkit, kuten lainausmerkit, näkyvät nyt oikein kuvien vihjekentissä.

  • Alamme näyttää EU-maassa asuville käyttäjillemme banneri-ilmoituksen evästeiden käytöstä. (Tämä on perustoimenpide EU-maiden sivustoilla.)
  • Kansikuvan beetatestaus ei enää muuta paikallisen navigaatiovalikon tyyliä, vaan käytetään perusnavigaatiota.
  • Työstämme parhaillamme Chatin vakatutta ja suori…


  Lue lisää >
 • CAJH


  Tervhdys, wikialaiset!

  Kuten monet teistä tietävät, wikiteksti on Wikian artikkelien tärkein rakennuspalikka, mutta sitä voi olla usein vaikeaa ymmärtää ensisilmäyksellä, varsinkin monimutkaisimmilla sivuilla. Aiomme esitellä uuden ominaisuuden nimeltä 'koodin väritys', nähtävissä artikkelin lähdekoodia muokattaessa, tekemään työstä helpompaa.

  Pohjimmiltaan, koodin väritys kohdistuu kaikkeen sivulle kirjoitettuun tekstiin ja korostaa koodin eri tyyppejä eri väreillä auttaakseen lukijaa tunnistamaan koodin kunkin osan merkityksen. Esimerkiksi, linkit ovat korostettu sinisellä taustalla, ja mallineista tulee keltaisia.

  Olemme myös aikeissa lisätä hieman erilaisen korostuksen kaikille CSS-, JavaScript- ja Lua-moduulisivuille, aivan sellaista kui…


  Lue lisää >
 • CAJH

  VSTF:n kuulumiset

  7. maaliskuuta 2015, kirjoittanut CAJH
  Tervehdys, kaikki. Yhteisön tukitiimi tuo teille päivityksen spämmin vapaaehtoisiskuryhmään (Volunteer Spam Task Force; lyh. VSTF).

  Kuten monet teistä jo tietävät, VSTF on vapaaehtoisten ryhmä, joka auttaa pitämään Wikiaa puhtaana spämmeistä eli roskapostista sekä vandalismista. He työskentelevät kulissien takana pitääkseen nämä ärsyttävät Internetin ominaisuudet Wikian hallinnassa. Ryhmässä on nyt 21 jäsentä, joista uusimmat tulokkaat puhuvat useita kieliä. Tällä hetkellä, VSTF-ryhmä työskentelee englannin, espanjan, georgian, hollanin, italian, puolan, ranskan, saksan, unkarin ja venäjän kielillä – ja työskentelemme aina tämän listan kasvattamiseksi entistä suuremmaksi.

  Roskapostit ovat valitettava ja väistämätön osa Internetiä, minkä vuok…

  Lue lisää >
 • Valontuoja

  MKULTRA

  6. maaliskuuta 2015, kirjoittanut Valontuoja

  Sid Gottlieb ja hänen MKULTRA-kollegansa imivät tietoa LSD:stä ja muista huumeista kaikista ulkopuolisista lähteistä, mutta jättivät itselleen tutkimustyön, josta todella välittivät: käytännön ihmiskokeet. Heidät oli koulutettu sekä tieteessä että vakoilussa, he uskoivat että voivat yhdistää laboratoriokokeet ja huumeiden käytön vihollista vastaan. Niinpä MKULTRA-johtajat aloittivat oman sarjansa huumekokeita, jotka käyttivät myös ulkoista tutkimustietoa. Käytännöllisinä toiminnan miehinä, joita eivät rajoittaneet akateemiset standardit, he eivät tunteneet tarvetta pitää kokeitaan tarkassa tieteellisessä järjestyksessä. He tahtoivat tuloksia nyt eikä ensi vuonna. Jos huume näytti lupaavalta, heillä ei ollut estoja käyttää sitä operaatioiss…

  Lue lisää >
 • CAJH

  Etusivusi siistiminen: kansikuvan esittely

  4. maaliskuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Hei, wikialaiset!

  Vuonna 2012 julkaisimme toiminnon nimeltä Special:Promote, mikä salli ylläpitäjien käyttää tekstiä ja kuvia mainostaakseen yhteisöään Wikia.comissa. Sen suosio kasvoi nopeasti – kukapa ei haluaisi mainostaa yhteisöään? – mutta sen tullessa yhä laajemmin käytetyksi ja sen sisällön tullessa vetäessä yhä enemmän ominaisuuksia, se ylitti alkuperäisen mittakaavansa ja alkoi kärsiä toimintaongelmista. Mitä se tarkoittaa? Totta puhuen siitä tuli niin suosittu, ettei se enää kestänyt käyttöä, mikä on varsin hyvä ongelma.

  Siitä tuli loppupäässä niin stressaavaa, että meidän oli sammutettava se viime elokuussa ja alettava työstämään korviketta sille. Tämä on yhä vasta beetavaiheessa, mutta tervehtikää kansikuvaa! (eng. Hero image)


  Suunni…


  Lue lisää >
 • CAJH

  Uudet kuvagalleriat saatavilla Labsin kautta

  27. helmikuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Viimeisten kuukausien aikana olemme työskennelleet kovasti löytääksemme uuden keinon esitellä kuvagallerioita, ja nyt olemme valmiita antamaan kaikille siitä ensimmäisen katsauksen! Tänä päivänä, uudet kuvagalleriat on sallittavissa WikiFeaturesin Labs-osion kautta.


  Tavoitteemme tälle päivitetylle suunnittelulle ovat:

  • Lisätä lukijan kanssakäyntiä kuvien ja kuvagallerioiden kanssa. Uskomme, että sitä voidaan parantaa galleriaesitysten standardisoinnin kautta, mikä tekee niistä helpommin selailtavia.
  • Lisätä sivujen keskivertoa näkyvyyttä katsomista kullakin vierailukerralla. Kuvagallerioiden nykyinen tyyli ei rajoitu niiden korkeuteen, minkä vuoksi ne vievät äärettömästi vaakasuoraan tilaa sivulta ja rajoittavat käyttäjän kykyä löytää sisältöä …

  Lue lisää >
 • CAJH

  Mobiiliystävällisyys 2015

  13. helmikuuta 2015, kirjoittanut CAJH

  Tervetuloa 'Mobiiliystävällisyys' 2015!

  Hyvää uutta vuotta, wikialaiset! Vuoden 2014 ajan, näimme kuinka suuri määrä ihmisiä liittyi Wikian yhteisöihin mobiililaitteiden kautta. Se oli oikeastaan niin suuri lisäys, että odotamme tänä vuonna noin 50 % kaikesta liikenteestä tapahtuvan mobiililaitteiden kautta!

  Pitäessämme sen mielessämme, mobiili tulee olemaan yksi huomiomme pääkohteista vuoden 2015 ajan. Työskentelemme projekteissa, jotka tähtäävät kasvavaan ymmärrykseen siitä miten tärkeä asia mobiili on Wikialle, auttaen sinua luomaan sisältösi mobiiliystävällisellä tavalla, kehittämällä mobiilikokemusta, lisäämällä uusia sovelluksia ja mobiiliominaisuuksia, sekä kehittäen näkyvyyttä ja tukea, jonka saat mobiilituotteille.


  Mobiilin ollessa iso…


  Lue lisää >
 • CAJH

  Wikia: Paljon enemmän kuin vain wiki

  8. helmikuuta 2015, kirjoittanut CAJH


  Tervehdys wikialaiset! Olette varmaan huomanneet, että viimeisen vuoden aikana, Wikia on alkanut käyttää sanaa wikia sanan wiki sijasta. Näette sen havainnollistettuna Wikiassa enemmän kuin koskaan, joten halusin antaa teille yleiskatsauksen muutoksesta sekä vastauksia mihin tahansa kysymyksiin, mitä teillä on.

  Kun tapaamme ja keskustelemme wikialaisten kanssa live-tapahtumissa, toimistoissamme, Internetin kautta, kysymme usein mitä Wikia heidän mielestään tarkoittaa. Suurin osa heistä antaa vastaukseksi "yhteisö" ja me olemme samaa mieltä. Wikia on paljon enemmän kuin vain wikin alusta. Vaikka perustus rakennettiin MediaWikin pohjalta, Wikia on kasvanut sisällyttämään lujan yhteisön sekä sosiaalisia ja julkaisutoiminnallisia ominaisuuksia,…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 20. tammikuuta 2015

  21. tammikuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Uusi käyttäjäryhmä, moderaattori, on nyt saatavilla kaikille yhteisöille.
   • Tällä ryhmällä on lisäoikeuksia Viestiseinä- ja Foorumi-ominaisuuksissa.
   • Tavalliset käyttäjät eivät enää voi poistaa toisten käyttäjien ketjuja tai vastauksia foorumeissa tai seinillä.
   • Lisätietoja Community Centralin blogissa.
   • Otimme hiljattain käyttöön ominaisuuden, joka helpottaa käyttäjiä löytämään omien kieltensä wikioita banneri-ilmoituksen muodossa. Mikäli sinulla o…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 13. tammikuuta 2015

  17. tammikuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Jaetut ohjesivut eivät enää näytä artikkeleiden tilalla vääriä artikkeleita (tai tyhjää).

  • Asetuksissa ensisijaisen muokkaimen "Oletus"-vaihtoehto poistetaan käytöstä. Tätä vaihtoehtoa valinneille käyttäjille asetetaan oletusmuokkaimeksi automaattisesti Visuaalinen muokkain, mutta aivan kuten ennenkin tätä asetusta voi muuttaa vapaasti.
  • WAM -pistetilastoa on uudelleensuunniteltu heijastamaan 7 uutta kategoriaa, johon wikiat jaetaan.

  Yksityiskoh…  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 6. tammikuuta 2015

  8. tammikuuta 2015, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Virhe, joka esti avatareja muuttumasta joissakin wikioissa korjataan.
  • Taulukkojen järjestäminen (table sorting) ei enää lakkaa toimimasta ensimmäisen yrityksen jälkeen.
  • Valikkojen avaaminen ei enää työnnä taustalla sivun sisältöä ylöspäin.
  • Ongelma, joka joskus esti viestiseinien ilmoituksia näkymästä korjataan.

  • Banneri-ilmoituksien (esim. "Asetuksesi tallennettiin onnistuneesti") vierityskäyttäytymistä parannetaan.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityk…  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 16. joulukuuta 2014

  17. joulukuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.

  Tämä on vuoden 2014 viimeinen suurehko koodijulkaisu sekä tekninen päivityspostaus.
  Hyvää sydäntalven juhla-aikaa – nähdään vuonna 2015!


  • Globaali navigaatio ei enää jakaudu kahdelle riville Firefoxin vanhemmissa versioisssa. Huom: online-turvallisuuden vuoksi suosittelemme uusimman version käyttämistä.
  • Tilanne, jossa paikallisen navigaation pudotusvalikko ajoittain palautui oletusvalikoksi, korjataan.
  • Toisen ei-englanninkielisen globaalin haun …


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Terve wikialaiset! Vuosi 2014 alkaa pikku hiljaa olla paketissa ja haluamme näyttää, mihin suuntaan olemme tulevana vuonna menossa artikkeleiden ulkoasuun liittyen. Olemme vielä päivitetyn tyylin testauksen alkuvaiheessa, apunamme muutama reipas testiyhteisö.

  Artikkelit ovat Wikian ylivoimaisesti yleisin sivutyyppi ja eräänlainen käyttäjien "etuovi". Artikkeli edustaa siis usein käyttäjien ensikontaktia tietyn wikian ja sen yhteisön kanssa, ja tämän kokemuksen onnistuminen voi olla kertakäynnin ja vakkariksi ryhtymisen ero.

  Kuluneen vuoden aikana olemme analysoineet erilaisia mittaustuloksia ja mielestämme parannusmahdollisuuksia löytyy runsaastikin. Kun kerran suurin osa Wikian liikenteestä keskittyy artikkeleihin, mikäpä olisikaan luonnoll…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 9. joulukuuta 2014

  9. joulukuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Jotkut globaaliin hakuun ja varsinkin erikoismerkkeihin liittyvät ongelmat korjataan. Nämä korjaukset ovat jo voimassa.
  • Ongelma, joka estää joitakin videoita toimimasta Monobookissa korjataan.
  • Tilanne, jossa jotkut ilmoitukset käyttävät liian monta riviä korjataan.

  • Olemme uudistaneet Facebook Connect -ominaisuutta, joka on nyt intuitiivisempi ja luotettavampi.
  • Banneri-ilmoitukset (joidenkin toimintojen jälkeen ilmestyvät punaiset/vihreät palkit…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 2. joulukuuta 2014

  3. joulukuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Globaalin navigaation uusi tyyli julkaistaan kaikille yhteisöille. Aiheesta enemmän henkilökunnan blogissa.
  • Lisäämme Visuaaliseen muokkaimeen gallerianluontityökalun, jonka avulla voit luoda uusia kuvagallerioita wikiaan jo ladatuista kuvista!
   • Huom: näihin ominaisuuksiin on tulossa laajennuksia ajan myötä. Toistaiseksi tällä työkalulla ei esim. voi käsitellä olemassaolevia gallerioita tai tallentaa uusia kuvia.

  • Monobookiin tulee lisää korjauk…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Uusi globaali navigaatio

  3. joulukuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr


  Terve, wikialaiset! Globaalista navigaatiosta on aiemmin julkaistu blogikirjoitus, ja nyt luvassa olisi lisätietoja sen uudesta suunnittelusta.

  Uusi globaali navigaatio otettiin käyttöön Community Centralissa jo viikkoja sitten ja teiltä wikialaisilta saamamme palautteen pohjalta kokeilu jatkuu tästä päivästä lähtien sivustonlaajuisesti. Kokeilussa on vuorollaan kolme eri versiota: versio 1 on sama, joka on ollut pystyssä tähänkin asti. Versio 2 menee piiloon, kun sivua vieritetään alaspäin, ja palaa kun sivua aletaan vierittää takaisin ylös. Versio 3 palaa näkyviin vasta, kun sivu on vieritetty ylös asti.

  Kokeiluaikana tarkkailemme muun muassa, kuinka paljon hakuja tehdään ja kuinka monta kertaa sivuja katsotaan. Päämäärämme on säilyttää ak…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 25. marraskuuta 2014

  27. marraskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  USA:ssa vietettävän kansallisen juhlapäivän vuoksi tällä viikolla ei julkaista päivitystä. Normaali aikataulu jatkuu ensi viikolla.


  • Korjasimme aiemmin ongelman, joka esti joitakin käyttäjiä vaihtamasta profiilikuvaansa. Raportoithan meille Special:Contact/bug -sivun kautta, mikäli avatarisi vaihtaminen ei vieläkään toimi kunnolla.

  • Pelioppaiden ja yhteisösovelluksien ikoneita on uudistettu. Ohjesivuilta saat lisätietoja siitä, miten sovellukset toimivat!
  • 23 pelejä, viihdettä ja elämäntapoja kattavaa yhteisösovellusta on julkaistu ja ne ovat nyt saatavilla iOS- ja Android -laitteille App Storesta sekä Google Play Storesta.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-,…  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 18. marraskuuta 2014

  18. marraskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Lisää korjauksia Monobook -ulkoasun JavaScriptiin. Nämä korjaukset ovat jo voimassa.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .scss-, .tmpl.php-, .html-, .sass- sekä .mustache -tiedostoihin.

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne henkilökunnalle Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta (m…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 11. marraskuuta 2014

  13. marraskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Useat korjaukset parantavat sivun ensilautauksen jälkeen ajettavien JavaScript -elementtien käyttäytymistä (esimerkiksi foorumi- ja seinäketjujen uudet kuvagalleriat, piilotettavat taulukot artikkeleiden kommenteissa sekä sisällysluettelo TabView -näkymässä).
  • SVG:t näkyvät nyt oikein uusissa gallerioissa. Tämä korjaus on jo voimassa.
  • Uudet galleriat näkyvät nyt oikein Visuaalisessa muokkaimessa, kun käyttäjän ja sisällön kieli eivät ole samat. …

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 4. marraskuuta 2014

  4. marraskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Ajamme parhaillaan skriptin, joka korjaa viestiseinä- ja foorumivastauksien palauttamiseen liittyvän ongelman.
  • Tilanne, jossa tervehtijätyökalu toivotti käyttäjän Wikia tervetulleeksi, korjataan.
  • Korjasimme ongelman, jonka seurauksena joidenkin kuvien pikkukuvakkeet eivät näkyneet oikein. Tämä korjaus on jo voimassa.

  • Toiminnot:Poista_esto linkittää nyt anonyymien käyttäjien "Muokkaukset"-sivulle tyhjän käyttäjäsivun sijasta. Kiitos vapaaehtoiskeh…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 28. lokakuuta 2014

  29. lokakuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Uudet kuvagalleriat näkyvät nyt oikein Visuaalisessa muokkaimessa.
  • Ongelma, jonka johdosta jotkut lokakuun alussa tallennetut kuvat näyttivät rikkinäisiä linkkejä, korjataan. Tämä korjaus on jo voimassa.

  • Karttojen nastat voidaan nyt linkittää toisiin wikioihin tai ulkoisiin sivustoihin käyttämällä täydellisiä URL:eja.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .sc…  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 21. lokakuuta 2014

  22. lokakuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Jaettujen tiedostorepositorioiden kuvat näkyvät nyt uusissa kuvagallerioissa (suomenkielinen ohjesivu tulossa pian).
  • Uuden version tallentaminen kuvasta ei enää joskus jätä vanhempia versioita näkyville Chrome -selaimessa. Ajamme myös skriptin, joka korjaa ongelmasta tällä hetkellä kärsiviä kuvia.

  • Onnistuneen beta-kokeilun seurauksena Lua on nyt oletuksena käytössä jokaisessa wikiassa.
  • Paremmat hakutulokset karttojen haussa uutta karttaa luot…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 14. lokakuuta 2014

  14. lokakuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Jotkut käyttäjät saivat profiiliaan tarkastellessa saavutuksiin liittyviä virheilmoituksia. Tämä korjaus on jo voimassa.
  • Ilmoituksien pudotusvalikko ei toiminut Monobookissa.
  • Joskus Visuaalisen muokkaimen malline-ehdotusvalikko näytti Windows -selaimissa ehdotuksia vain kahdessa kolumnissa.

  • Vaihtoehto järjestää luokkia viimeisimmäksi muuttuneiden mukaan poistetaan Category Exhibition -ominaisuudesta.
  • Kartoissa linkittämättömät nastaotsikot näky…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 7. lokakuuta 2014

  7. lokakuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Karttojen kuvanlataukset epäonnistuivat välillä Internet Explorer 11:ssä.
  • Useiden toimintosivujen listoissa rivilaskuri ei enää katkea luvun 999 jälkeen. Kiitos vapaaehtoiskehittäjille!
  • Sivujen seuraamiseen liittyviä bugeja korjataan jotta listalta voidaan varmasti poistaa kaikki sivut. Kiitos vapaaehtoiskehittäjille!

  • Toiminnot:Promote -ominaisuus poistetaan käytöstä. Uutta vastaavaa ominaisuutta kehitellään parhaillaan ja siitä ilmoitetaan pia…


  Lue lisää >
 • CAJH

  Laajennus Visuaalisen muokkaimen maailmaan

  3. lokakuuta 2014, kirjoittanut CAJH

  Tervehdys Wikia!

  On jo kuukausia siitä, kun Visuaalisen muokkaimen (VisualEditor) lisäämisestä Wikian käyttöön, ja siitä asti paljon on tapahtunut. Tänään, tuon teille päivityksen viimeaikaisimmista parannuksista, uutisia tässä kuussa tulevista tärkeistä muutoksista, ja tulevista suunnitelmista Visuaalisen muokkaimen suhteen.

  Viimeaikaisimmat parannukset

  Viimeisten neljän kuukauden aikana olemme uudistaneet mallinetyökalua varmistaaksemme, että se näyttää kaikki parametrit intuitiivisemmassa järjestyksessä, lisäämällä suodatuksen, mahdollistamalla tekstin siirtämisen ja suuresti parantamalla kokemusta uusien mallinteiden lisäämiseen. Olemme asettaneet linkkiehdotuksia muokkaajan lähdetekstiin, sekä ratkaistu monia jäljelle jääneitä 'likaisten…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 30. syyskuuta 2014

  30. syyskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  Visuaalisen muokkaimen mallinetyökalulle on tulossa lisää parannuksia:

  • Uuden mallineen lisäämisen yhteydessä ehdotetaan jo olemassaolevia kyseisen wikian suosittuja mallineita.
  • Hakua parannetaan ja mallinetta voidaan mallineen nimen lisäksi hakea myös artikkelin nimellä, jolloin näytetään kyseisessä artikkelissa käytetyt mallineet.
  • Kun mallineessa ei ole parametreja, työkalu antaa tilanteeseen paremmat ohjeet.

  • Etusivuilta ei enää joskus puutu …


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 25. syyskuuta 2014

  25. syyskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Uusi monta eri aihetta kattava Community Apps -sovellus julkaistaan päivittyneen ulkoasun kera. Löydät Wikian kaikki sovellukset täältä: Android (Google Play) sekä iOS (App Store).

  • Tietyt merkit sisältävät käyttäjänimet eivät ole enää estettyjä liittymästä chattiin. Tämä korjaus on jo voimassa.
  • Korjaamme muutamia ongelmia, jotka ovat estäneet Wikia Karttojen joidenkin ominaisuuksien oikeanlaisen toiminnan mobiililaitteilla.

  • Lakkaamme tukemasta v…  Lue lisää >
 • CAJH

  Uusi tulokas Wikian auttajiin!

  18. syyskuuta 2014, kirjoittanut CAJH

  Tervehdys kaikille! Olen kahden päivän tehnyt asioita, joiden kautta olen pian uutena suomalaisena auttajana Wikiassa. Jos mietitte miten aion seurata Wikian sääntöjä, vakuutan vaikuttavani yhä artikkeliden poistamisiin tai niiden suojauksiin vain Wikioissa, joissa olen ollut jo ennestään ylläpitäjä tai jotka olen itse luonut. Olen ollut aiemmin ylläpitäjä suomalaisessa Avatar Wikissä ja olen myös suomalaisen Death Note Wikin perustaja.

  Sujukoon suomalaisten Wikioiden parissa työskentely kaikilta suomalsikäyttäjiltä paremmin kuin koskaan tästä päivästä alkaen!

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 16. syyskuuta 2014

  16. syyskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Virhe, joka sai Visuaalista muokkainta käytettäessä aikaiseksi "tuhruisia erotussivuja", on korjattu.

  • Poistamme rajoituksen, joka estää sivun nimen muuttamisen taikasanalla

  Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne henkilökunnalle Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta (mikäli osaat englantia) tai kerro niistä minulle.

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 9. syyskuuta 2014

  9. syyskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  Visuaalinen muokkain saa muutaman merkittävän päivityksen:

  • Mallinetyökalu luettelee nyt kaikki parametrit samassa järjestyksessä, kuin missä ne esiintyvät mallinekoodissa. Hakusuodattimen avulla voit nopeasti löytää tietyn parametrin käyttämällä sen nimeä tai olemassaolevaa sisältöä.
  • Työkalu asetetaan muokattavan mallineen viereen, sitä voidaan siirtää, ja sillä voidaan päivittää esikatselua nappia napsauttamalla.

  • Etusivuista ei enää joskus puu…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 2. syyskuuta 2014

  4. syyskuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Tervetulotyökalu toivottaa jälleen anonyymejä käyttäjiä tervetulleiksi.
  • Mukautukset sivuun latautuvat nyt nimiavaruudessa Moduuli (Lua).
  • Foorumiketjujen sulkuyhteenveto jäsentää nyt linkkien wikitekstin oikein. Kiitos vapaaehtoiskehittjille.

  • Olemassaoleviin navigointigallerioihin parametrin navigation=true lisäävän skriptin myötä tämä parametri lisätään myös vähintään yhden linkitetyn kuvan sisältäviin gallerioihin.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityk…  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 26. elokuuta 2014

  27. elokuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Joidenkin tervetulotyökalun tekemät käyttäjäsivut nimettiin ylläpitäjien eikä käyttäjän Wikia tekemiksi. Viestit allekirjoitetaan yhä ylläpitäjän nimellä, mutta rekisteröityvät Käyttäjä:Wikian muokkauksina.

  • Kartan spesifinen URL ohjaa käyttäjän kartan sivulle siinä wikiassa, jossa kartta alunperin luotiin. Myös muutokset karttaan kirjataan saman wikian karttalokiin.
  • Kaikilla olemassaolevilla kartoilla on nyt taustaväri, joka sopii yhteen kar…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 19. elokuuta 2014

  20. elokuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Sivua luotaessa Visuaalisella muokkaimella sen otsikkoa ei enää näytetä rikkinäisenä.
  • Median lisääminen ei-englanninkielisissä wikioissa ei enää epäonnistu.
  • Usean lähdeluetteloon liittyvän muokkauksen tekeminen ei enää aiheuta Visuaalisessa muokkaimessa joidenkin muutoksien ohittamista.

  • Linkkiehdotukset lisätään Visuaalisen muokkaimen lähdekooditilaan.
  • Visuaalisen muokkaimen luokkaehdotuksien pudotusvalikkoa parannetaan huomattavasti.
  • Kaksi uut…


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Tekninen päivitys: 12. elokuuta 2014

  12. elokuuta 2014, kirjoittanut Elseweyr

  Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Muistutan, että nämä ovat joka viikko tehtävistä sadoista pienistä muutoksista vain ne olennaisimmat.


  • Kun kartan nasta on auki, sen voi nyt siirtää kartan ulkopuolelle.
  • Äskettäin luotujen karttojen taustaväri pyritään valitsemaan niin, että se sopii yhteen karttakuvan taustan kanssa.

  Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .scss-, .tmpl.php-, .html-, .sass- sekä .mustache -tiedostoihin.


  • Tutkimme parhaillaan kuvien välimuistien päivityksiin liittyviä ongelmia.


  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Kuten moni teistä onkin varmaan huomannut, Wikian keväällä laukaisema uusi Visuaalinen muokkain (VisualEditor) on jo lähes jokaisessa wikiassa anonyymisten käyttäjien oletusmuokkain.

  Perinteisen Wikia-muokkaimen uusi Visuaalinen muokkain löi lauteilta mennen tullen: lähes kaikkien elementtien ulkonäkö vastaa todellisuutta, ja tutkimuksemme mukaan Visuaalinen muokkain on tehnyt kävijöistä muokkaajia vanhaa muokkainta paljon tehokkaammin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että muokkaamisen ja tallentamisen suhde on Visuaalisen muokkaimen kohdalla korkeampi.

  Tiedämme toki, ettei Visuaalinen muokkain vielä täydellinen ole, ja parannammekin sitä jatkuvasti yhdessä Wikimedia Foundationin kanssa. Pyrimme ensisijaisesti vähentämään tilan…

  Lue lisää >
 • Elseweyr

  Hei wikialaiset!

  Tänään esittelyssä on Lua -- uusi mallinekieli, jonka avulla esimerkiksi tietolaatikoiden ja navigaatiotaulukoiden luonti ja muokkaus on entistä helpompaa.


  Tällä hetkellä Wikian alusta, MediaWiki, käyttää erikoiswikitekstisyntaksia loogisten ja muiden toimituksien suorittamiseksi mallineiden rakennuksessa. Jäsennysfunktioiden käyttöönoton myötä wikitekstistä tuli kuitenkin varsin suppea ohjelmointikieli. Niiden avulla mallineissa voi toki saada aikaan rutkasti toiminnallisuutta, mutta monimutkaiset mallineet johtavat lähinnä tehokkuusongelmiin ja sivujen hitaaseen latautumiseen, puhumattakaan niiden hankaluudesta muokata ja ymmärtää.

  Näistä syistä MediaWiki, Wikia mukaanlukien, tukee nyt Luaa mallinekielenä jotta sinäkin saisit…


  Lue lisää >

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki