FANDOM


Viime vuosien ajan, olemme yrittäneet laajentaa tapoja, joilla fanit voivat olla mukana Wikian toiminnassa. Tuon kokemuksen ytimessä on ja tulee yhä olemaan wiki-muokkaaminen - syvien fanitietämysresurssien luominen ja laajentaminen. Tiesimme myös, että fanikokemukseen kuului paljon muutakin kuin muokkaaminen, mikä tarkoitti, että sivustolla oli paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Esimerkiksi, näimme fanien haluavan jakaa ajatuksensa siitä mitä rakastavat, johtaen Fandomin oman toimituksellinen keskuksen käynnistämiseen aiemmin tänä vuonna.

Toimituksellinen sisältö on kuitenkin vain ykso Wikian kokemuksen uusista osista. Viime vuoden lopulla, aloimme toteuttaa yhteisöihin uutta keskustelupalsta-ominaisuutta. Tämä uusi keskustelualusta on ainoa keino kommunikoida yhteisössäsi saumattomasti muiden fanien kanssa sekä pöytäkoneella että mobiiliverkossa ja mobiilisovelluksissa. Jotkut teistä saattavat jo tietää keskustelupalstoista, koska ne ovat olleet beetatestauksessa jo yhteisöissä kuten Nukapedia, Wookieepedia ja DC Database, ja olemme innoissamme saadessamme kertoa teille, että keskustelupalstat ovat saatavilla pyynnöstä yhteisöihin, joissa niiden ottamisesta käyttöön ollaan kiinnostuneita!

Mitkä ovat keskustelupalstojen hyödyt?

Toisin kuin vanhempi foorumi, keskustelupalstat toimivat johdonmukaisesti kaikilla alustoilla. Käytit sitten tietokonetta, yhteisösovellustasi tai mobiiliselainta, voit jakaa innostuksesi fandomiasi kohtaan muiden fanien kanssa.

Fallout-Discussions.jpg

Tuon innostuksen jakaminen on koko keskustelupalstojen avainidea. Sitä paitsi, ajattele mitä wikin muokkaaminen erityisesti tarkoittaa. Useimmat wikit sisältävät vain asiallisesti julkaistua tietoa, mitä huhut, spekulointi, ja joskus myös juonipaljastukset, eivät ole. Katso esimerkiksi vaikka Wookieepediasta artikkelia tulevasta elokuvasta Rogue One: A Star Wars Story. Wookieepedia voi tällä hetkellä kirjoittaa Rogue Onesta vain tuon verran, koska elokuva julkaistaan vasta joulukuussa.

Keskustelupalstoilla, sekä Fandomin toimituksellisessa keskuksessa, voit jakaa ja keskustella yhä enemmän. Olet ehkä huomannut jotain tärkeää Rogue Onen trailerissa ja voit pyytää asiantuntevaa fania analysoimaan sen. Ehkä haluat puhua siitä, mikä kaikkien uusien hahmojen tarina on, tai että mikä mahtaa olla Darth Vaderin roolin elokuvassa. Onko faktoihin perustuva wiki-sivu oikea paikka sellaiselle? Ehkä ei, mutta keskustelupalstat ovat.

Keskustelupalstat tavallaan sallivat fanien selvitellä asiaa yhteisössä ennen elokuvan julkaisua, jolloin ei ole paljon kirjoitettavaa. Se antaa ihmisille myös alustan keskustelun jatkamiselle vielä elokuvan julkaisun jälkeenkin, kun suurin osa tiedoista on kirjoitettu, mikä johtaa lisääntyneeseen todennäköisyyteen siitä, että fanit pysyvät yhteisösi jäseninä.

Havainnollistaaksemme tätä kertovan muutaman tähän asti havaitsemamme hauskan faktan:

  • Keskustelupalstat ovat 50% syy uusien Wikia-käyttäjätilien luomiselle joka kuukausi. Juuri niin! Se on kaksinkertaistanut kuukausittaisten rekisteröitymisien määrät, jopa rajoitettuna beetaversiona.
  • Kun keskustelupalstat ovat esillä sovelluksen päänäkymän yläosassa, artikkelien katselumäärät nousevat 14% ja samalla luodaan yhä useampia keskustelupalstoja.
  • Käyttäjät, jotka käyvät katsomassa keskustelupalstoja kaksi kertaa palaavat sinne todennäköisesti seuraavan kuukauden sisällä, ja käyttäjät, jotka kirjoittelevat ja vastaavat siellä palaavat sinne neljä kertaa suuremmalla todennäköisyydellä.

Nämä tiedot näyttävät, että faneilla, jotka janoavat wiki-sivuilta löytyviä faktoja, on myös mielipiteitä ja kysymyksiä. Keskustelupalstat auttavat käyttäjiä osallistumaan yhteisön toimintaan kaikilla alustoilla, luoden tasaista keskustelua tiettyjen fandomien ympärille.

Miten voimme aloittaa keskustelupalstojen käytön?

Jos olet kiinnostunut keskustelupalstojen sallimisesta yhteisöösi, ilmoita meille ottamalla yhteyttä tukipalvelun kautta kautta. Yhteisöjesi alkaessa käyttää keskustelupalstoja, muista ilmoittaa meille mikä toimii hyvin ja mitä haluaisit tulevaisuudessa nähdä.

Mitä foorumeille tapahtuu keskustelupalstojen myötä?

Foorumi on toiminut Wikian yhteisöissä hyvin, mutta siitä puuttuu useita alueita, mukaan lukien mobiiliyhteensopivuus ja näkyvyys Wikian haussa. Näistä haasteista huolimatta, foorumeilla näkyvä tieto näyttää, että faneilla on vahva halu tämäntyyppisiin keskusteluihin. Keskustelupalstojen myötä, Wikia suunnittelee korvaavansa olemassa olevan foorumi-ominaisuuden.

Foorumin käytöstäoistamisprojektin päättyessä tulevina kuukausina, sisältö tullaan siirtämään keskustelupalstoille, jotta mitään ei häviäisi. Tämä on hiljalleen etenevä prosessi ja annamme lisätietoa ennen siirron aloittamista. Samaan aikaan siirrämme myös keskustelupalstoja yhteisönluomisprosessissa.

Hetkinen, vielä on kysymyksiä!

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, olemme koonneet usein kysytyt kysymykset, joten käy katsomassa. Voit myös oppia enemmän keskustelupalstojen toiminnasta ohjesivulta ja jopa sählätä ympäriinsä sen kanssa Community Test Wikissä. Lisäksi voit vapaasti tutkia tallenteen keskustelupalstoja koskevasta esitelmästä tämän vuoden Community Connectista. Keskustelupalstojen kehitys jatkuu tulevina kuukausina ja haluaisimme kuulla palautetta siitä koko prosessin ajan. Toivomme, että olette yhtä innoissamme kuin mekin tästä kasvavasta ominaisuudesta!

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki