FANDOM


VisualEditor

Tämän päivän Visuaalinen muokkain (englanniksi)

Tervehdys Wikia!

On jo kuukausia siitä, kun Visuaalisen muokkaimen (VisualEditor) lisäämisestä Wikian käyttöön, ja siitä asti paljon on tapahtunut. Tänään, tuon teille päivityksen viimeaikaisimmista parannuksista, uutisia tässä kuussa tulevista tärkeistä muutoksista, ja tulevista suunnitelmista Visuaalisen muokkaimen suhteen.

Viimeaikaisimmat parannukset

Rachel VE template

Päivitetty mallinetyökalu (englanniksi)

Viimeisten neljän kuukauden aikana olemme uudistaneet mallinetyökalua varmistaaksemme, että se näyttää kaikki parametrit intuitiivisemmassa järjestyksessä, lisäämällä suodatuksen, mahdollistamalla tekstin siirtämisen ja suuresti parantamalla kokemusta uusien mallinteiden lisäämiseen. Olemme asettaneet linkkiehdotuksia muokkaajan lähdetekstiin, sekä ratkaistu monia jäljelle jääneitä 'likaisten erojen' aiheuttajia, kun taas päivitykset suoraan Wikimedia Foundationilta ovar merkittävästi päivittäneet monimutkaisten mallinteiden näkyvyyttä, kehittäneet kuvien ja videoiden vedä-ja-pudota -käyttäytymistä, ja paljon lisää. Lisäksi muokkaimelle on nyt saatavilla lisää nimiavaruuksia (Luokka, Projekti ja Käyttäjä), ja työskentelemme jatkuvasti kehittääksemme muokkaimen suorituskykyä, luotettavuutta ja vakautta.

Kaikki nämä hienosäädöt auttavat yhä useampia käyttäjiä helposti ja nopeasti lisäämään ja parantamaa Wikian sisältöä kaikkialla.

VisualEditor-save-edit-ratio

Prosenttiosuus julkaistuista muutoksista (englanniksi)

Suuri muuttoliike

Lokakuun aikana, Visuaalisen muokkaimen onnistumisen myötä ja Wikian muokkausvaihtoehtojen yksinkertaistamiseksi, aiomme kytkeä sisäänkirjautunet käyttäjät, joilla on muokkainmieltymyksensä valitsemaan ensisijaisen muokkaimen kohdalle 'oletuksen' Visuaalisen muokkaimen sijaan.

Tämä käyttöönotto on asteittainen, ja kuka tahansa, kehen se vaikuttaa, voi edelleen muuttaa asetusta ensisijaisesta muokkaimesta asetuksien kautta. Vaihtoehto valintaisesta muokkaimesta Muokkaa-painikkeen kautta on edelleen saatavilla.

Huomatkaa, että nimettömillä käyttäjillä maailmanlaajuisesti on jo oletuksellisesti käytössä Visuaalinen muokkain (mutta estetty joissain erityistilanteissa), ja muutoksella ei ole selvää vaikutusta wikioihin, joissa uusi Visuaalinen muokkain on asetettu WikiFeaturesin Labs-osion kautta 'päälle' (Enabled).

Joskus tulevaisuudessa, ei vielä lukkoon löytynä, aiomme luopua klassisesta tekstirikkaasta muokkaimesta - mutta klassista lähdemuokkainta ei suinkaan poisteta. Tulemme jatkuvasti tarkastelemaan klassisen tekstirikkaan muokkaimen käyttöä suunnitelmiemme toteuttamisessa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

VisualEditor-Gallery mockup

Käsitteellinen mallisuunnitellun galleriatyökalu (englanniksi)

Teemme parhaillaan remontointia mediatyökaluihin, laajentaen niiden toiminnallisuutta muokkaamisessa ja gallerioiden luomisessa sekä kykyä ladata nopeasti useita kuvia kerralla, bugien korjaamisen sekä työn suorituskyvyn ohella.

Vielä kauempana tulevaisuudessa, käyttäjille on odotettavissa taulukonmuokkaustyökaluja, Internet Explorer 11 -tukea, paranneltua käyttöä kosketuslaitteilla, ja paljon muuta. Wikimedia Foundationin Visuaaliselle muokkaimelle tehdyn työn ohella, muokkaimen kehitykselle ei ole nähtävissä loppua!

Yhteenveto

Ensisijaisen muokkaimen vaihtoehto 'Oletus' aiotaan poistaa. Kaikki sitä käyttäneet käyttävät tästedes Visuaalista muokkainta. Vain silti valita itse ensisijaisen muokkaimesi.

Kiitos, ja ole vapaa esittämään kysymyksiä tai antamaan palautetta kommentit-osioon!