FANDOM


Tervetuloa 'Mobiiliystävällisyys' 2015!

Hyvää uutta vuotta, wikialaiset! Vuoden 2014 ajan, näimme kuinka suuri määrä ihmisiä liittyi Wikian yhteisöihin mobiililaitteiden kautta. Se oli oikeastaan niin suuri lisäys, että odotamme tänä vuonna noin 50 % kaikesta liikenteestä tapahtuvan mobiililaitteiden kautta!

Pitäessämme sen mielessämme, mobiili tulee olemaan yksi huomiomme pääkohteista vuoden 2015 ajan. Työskentelemme projekteissa, jotka tähtäävät kasvavaan ymmärrykseen siitä miten tärkeä asia mobiili on Wikialle, auttaen sinua luomaan sisältösi mobiiliystävällisellä tavalla, kehittämällä mobiilikokemusta, lisäämällä uusia sovelluksia ja mobiiliominaisuuksia, sekä kehittäen näkyvyyttä ja tukea, jonka saat mobiilituotteille.

Mobiiliohjekeskus

Mobiilin ollessa iso huomiomme aihe vuonna 2015, mitä voisit tehdä saadaksesi tietoa ja ohjeita Wikia Mobilesta?

Aloittelijoita varten olemme laajentaneet apuohjeittemme määrää sisältääksemme siihen myös osion, joka tukee ainoastaan mobiiliversion käyttöä. Kutsumme sitä Mobiiliohjekeskuksesi. Tämä mobiiliin keskittyvä ohjekeskus auttaa apulaisavustajia sekä käyttäjiä oppimaan lisää Wikian mobiiliversiosta. Ohjekeskus jakautuu kahteen alaotsikkoon: Mobiilin parhaat käytännöt ja Mobiilituotteet.

Mobiilin parhaat käytännöt

Meillä tulee olemaan jatkuva osio Mobiiliohjekeskuksessa mobiilin parhaista käytännöistä. Tämä osio antaa ohjeita siitä miten luoda sisältösi mobiiliystävällisellä tavalla sekä myös minkä tyyppinen sisältö ei ole mobiiliystävällinen.

Tähän mennessä meillä on neljä artikkelia parhaista käytännöistä uusille ja vanhoille käyttäjille:

Mobiilituotteet

Alla olevat ohjeet opettavat käyttäjille perin pohjin asioita kaikista mobiilituotteistamme, sekä jakavat linkkejä mobiililaitteille suunnattujen sovellustemme lataamiseksi. Täältä löydät sovellustemme kuvaukset ja käyttöoppaat sekä linkit Androidin ja Applen sovelluskauppoihin.

Tähän mennessä on julkaistu 28 virallista Wikia-sovellusta, vaihdellen lempilaulujesi lyriikoita näyttävästä sovelluksesta sovellukseen, joka näyttää tilastoja ja tietoa Shadow of Mordorista, kun pelaat sitä. Ja yhä nopeammin kasvaa myös erityisesti tietyille yhteisöille räätälöityjen yhteisösovellusten määrä.

Nähdäksesi luettelon suomen kielellä julkaistuista sovelluksista, katso alla olevaa taulukkoa:

Wikia-sovellukset
Nimi Kuvaus Lataaminen
Lyrically Lyrically on ilmainen älypuhelinsovellus iOS:lle ja Androidille. Se takaa nopean pääsyn jokaiseen lauluun, joita LyricWikian yhteisön tukeman tietokannan yli 1,5 miljoonan laulun joukosta löytyy. Voit etsiä lyriikoita ja automaattisesti löytää lyriikat laulusta, jota kuuntelet laitteesi musiikkisoittimella. Android iOS
Game Guides Game Guides on ilmainen sovellus, joka on saatavilla Androidille ja iPhonelle. Se takaa nopean pääsyn wikiasi sisältöön, joka on kuratoitu sinulle! Game Guides näyttää sinulle kaikkien pelaamiseen liittyvät yhteisöt, joiden sivujen sisältö on kokonaisuudessaan kuratoitu. Android iOS
Yhteisösovellukset Yhteisösovellukset ovat ilmaisia sovelluksia, jotka ovat saatavilla Androidille ja iPhonelle. Ne takaavat mobiilin kautta nopean pääsyn wikiasi sisältöön, joka on kuratoitu sinua varten! Yhteisösovellukset sallivat yhteisöllesi myös optimaalisen näkymän ja formaatin mobiililaitteilla, joten wikiaasi on lupea, navigoida ja tutkia. Android iOS
Wikia Kartat Wikia Karttojen avulla käyttäjät voivat luoda vuorovaikutteisia karttoja niin oikean kuin kuvitteellisien maailmojen paikoista ja kuvista. Nastoja voidaan lisätä, muokata ja mukauttaa kartoituskokemuksen rikastuttamiseksi. Karttoja voi myös upottaa artikkeleihin tai jopa ulkoisiin sivustoihin. Tämä laajennus voidaan sallia tai estää käyttämällä Wiki-ominaisuuksia.

Uutiset ja palaute

  • Tekniset päivitykset – Sovelluksiamme päivitetään tiheää tahtia uusien ominaisuuksien lisäämiseksi tai ohjelmistotuotannossa välttämättömien bugien havaitsemiseksi. Nämä versiopäivitykset osoittavat sovellustemme olevan jatkuvasti parantelun kohteena. Ymmärrät sovelluksiimme tehtyjen muutosten periaatteen seuraamalla blogia Wikian teknisistä päivityksistä.
  • Käyttäjäpalaute – Sen lisäksi, että näemme tietoa siitä, miten sovelluksia käytetään, palautteesi on täkrein keinomme saada selville mitä ihmiset ajattelevat sovelluksistamme. Käyttäjäpalautteen kautta olemme saaneet useita ehdotuksia siitä miten parantaa mobiilikokemuksia. Mobiilitiimimme harkitsee jokaista ehdotustanne ja päättää toteutetaanko ne. Emme voi luvata, että jokainen ehdotus toteutetaan sovelluksissamme, mutta lupaamme harkita kaikkea palautteessanne mainittua ja tehdä kaikkemme saadaksemme sovellukset sopimaan tarpeisiimme.

Jos koskaan haluat lähettää palautetta mutta et ole varma miten, tarkista Mobiiliohjekeskus. Kaikilla sovellustemme ohjesivuilla on käyttöohjeet tiettyä sovellusta koskevan palautteen lähettämisestä.

Ota yhteyttä

Kuten aina, voit lähettää kommentteja, kysymyksiä ja ehdotuksia noudattamalla sivun Yhteisöwiki:Ota yhteyttä antamia ohjeita. Jos sillä on tekemistä mobiilin kanssa, lisää otsikkoon "Mobiili", ja jos mahdollista, ilmoita myös sovellus, josta annat palautteesi.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki