FANDOM


The Janitor
Tervehdys, kaikki. Yhteisön tukitiimi tuo teille päivityksen spämmin vapaaehtoisiskuryhmään (Volunteer Spam Task Force; lyh. VSTF).

Kuten monet teistä jo tietävät, VSTF on vapaaehtoisten ryhmä, joka auttaa pitämään Wikiaa puhtaana spämmeistä eli roskapostista sekä vandalismista. He työskentelevät kulissien takana pitääkseen nämä ärsyttävät Internetin ominaisuudet Wikian hallinnassa. Ryhmässä on nyt 21 jäsentä, joista uusimmat tulokkaat puhuvat useita kieliä. Tällä hetkellä, VSTF-ryhmä työskentelee englannin, espanjan, georgian, hollanin, italian, puolan, ranskan, saksan, unkarin ja venäjän kielillä – ja työskentelemme aina tämän listan kasvattamiseksi entistä suuremmaksi.

Roskapostit ovat valitettava ja väistämätön osa Internetiä, minkä vuoksi Wikia on onnekas saadakseen VSTF:n jäsenten kaltaisia ihmisiä. Heidän työnsä ja omistautumisensa antaa heidän poistaa tämän tyyppisen materiaalin sadoista tuhansista yhteisöistä, jotka kutsuvat Wikiaa kodikseen, ja torjua vandaalien ja roskapostittajien toiminta. Syntyperäisten puhujien, on myös kasvavaa herkkyyttä kyseisen kielen vivahteille, mikä torjuu virheitä roskapostien, vandalismin ja käyttöehtoja rikkovan sisällön tunnistamisessa.

Sen lisäksi, että olemme saaneet uusia jäseniä eri puolilta maailmaa, myös päivän ja yön aikaista kattavuutta on paranneltu, sekä kykyä toimia ajoissa, kun roskapostia havaita. Vapaaehtoisten kasvu VSTF:n joukossa pitää jäsenyysmäärän vahvana, ja nopeamman vastaamisen yhteisöille.

Monet henkilöt ovat olleet osana ryhmää jo vuosia sen olemassaolon aikana. Kiittääksemme kaikkia, jotka omistaneet tunteja tälle päämäärälle, Haluamme jakaa muutamia syitä, joiden vuoksi ihmiset ovat suotuneet liittymään ryhmään. Joten otimme yhteyttä kahteen viimeisimpään VSTF tulokkaaseen ja kysyimme heidän ajatuksia rooleistaan sekä sitä miksi he liittyivät mukaan.

24728531.pngKopcap94
Kopcap94
Kopcap94 on venäjää puhuva VSTF:n jäsen. Kun pyysimme häntä kuvailemaan rooliaan, hän sanoi, "Olemme tavallisia käyttäjiä, jotka ovat auttavat Wikiaa vapaaehtoisesti. Työmme on sekä vaikeaa että mielenkiintoista." Kuvaillessaan ryhmää hän huomautti, "Ryhmämme on hyvin järjestäytynyt, otamme alituisesti toisiltamme neuvoja vastaan." Omien sanojensa mukaan hänen työnsä paras osa on "mahdollisuus vierailla yllättävän monissa yhteisöissä, joissa tapasin paljon ystävällisiä ihmisiä ja tutustuin heidän yhteisöihinsä. Joten voin sanoa, että työni VSTF:ssä on ilo."
4694601.pngCyanide3
Cyanide3
Cyanide3 on saksaa puhuva vapaaehtoinen, joka on erikoistunut työskentelemään saksankielisten wikioiden kanssa. Hänellä oli sanottavana: "Liityin VSTF:ään lokakuussa 2014. Työni VSTF:n jäsenenä on todella mahtavaa, ja näen tämän vapaaehtoistyön todella mielenkiintoisena kuten myös vaihtelevat wikiat ja aiheet, mukaan lukien ne, joita voisin mahdollisesti muokata tulevaisuudessa." Hän huomautti, että kaikkien tehtävä on poistaa roskaposteja ja vandalismia, myös niiden, jotka eivät kuulu VSTF:ään. "Olen hämmästynyt miten monet käyttäjät ja VSTF:n jäsenet työskentelevät yhdessä – kuten raportit VSTF Wikissä, tai käyttävjät, jotka kumoavat trollien muokkaukset ja raportoivat sitten meille, jotta meidän tarvitse tehdä kaikkea työtä itse. Jokainen käyttäjä voi tehdä oman osansa Wikian ja niiden yhteisöjen puolesta. Työmme on poistaa roskapostit ja vandalism yhteisöstä, ja katsoa, että käyttäjät voivat tehdä muokkauksia ilman rsoakpostaajien ja vandaalien sekaantumista."

Eli niin kuin näette, VSTF koostuu omistautuneista vapaaehtoisista eri puolilta maailmaa pyrkimyksenään pitää Wikia puhtaana roskapostista sekä vandalismista. Jos sinulla on kysyttävää VSTF:n tehtävistä, kysy vapaasti kommentoimalla sivun alapuolelle.

Jos sinun tarvitsee raportoida roskapostista tai vandalismista, ota VSTF:ään yhteyttä käyttämällä alla olevai linkkejä.
Huono profiili | Roskaposti | Vandalismi | Wiki | Käyttäjät ja IP-osoitteet

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki