FANDOM


Wikia-logo-navy-tag

Tervehdys wikialaiset! Olette varmaan huomanneet, että viimeisen vuoden aikana, Wikia on alkanut käyttää sanaa wikia sanan wiki sijasta. Näette sen havainnollistettuna Wikiassa enemmän kuin koskaan, joten halusin antaa teille yleiskatsauksen muutoksesta sekä vastauksia mihin tahansa kysymyksiin, mitä teillä on.

Kun tapaamme ja keskustelemme wikialaisten kanssa live-tapahtumissa, toimistoissamme, Internetin kautta, kysymme usein mitä Wikia heidän mielestään tarkoittaa. Suurin osa heistä antaa vastaukseksi "yhteisö" ja me olemme samaa mieltä. Wikia on paljon enemmän kuin vain wikin alusta. Vaikka perustus rakennettiin MediaWikin pohjalta, Wikia on kasvanut sisällyttämään lujan yhteisön sekä sosiaalisia ja julkaisutoiminnallisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä paljon enemmän, ja on tärkeää näyttää, että Wikia eroaa tyypillisestä wiki-isännöintipalvelusta.

Tunnistaaksesi Wikian yhteisöjen ainutlaatuisuuden, Wikia puhuu tästedes wikeistä wikioina, ja me rohkaise siihen—mutta se ei vaadi—yhteisöjä ja käyttäjiä tekemään samoin. Seon hienovarainen muutos, ja jotkut teistä ehkä tekevät sen jo, mutta me uskomme sen auttavan vahvistamaan työsi ja yhteisösi erillisiksi sekä parhaaksi lähteeksi fanien keräämälle tiedolle eri puolilta verkkoa.

Joten, mitkä ovat tavoitteemme täällä? Määrittelemällä yhteisösi wikiaksi, autat tunnistamaan sen olemuksen vankkana osana fanien sosiaalisessa universumissa. Wikia on yli 300 000 yhteisön koti ja sillä on maailmanlaajuisesti yli 110 miljoonaa kävijää joka kuukausi. Wikiasta löytyvä tieto on usein kattavin ja and de facto -lähde fanien kirjoittamalle sisälölle aiheesta. Wikin sisältö on geneerisessä wiki-isännöintipalvelussa ei välttämättä ole standardien mukaista. Ja wikien tullessa verkon kautta yhä tuotteliaammiksi, ja muiden mediayhtiöiden rakentaessa wikejä palveluilleen, sanan wiki ainutlaatuisuus tulee vähemmän erikoiseksi. Pyytäessäsi jotakuta katsomaan aiheeseen liittyvää wikiaa, tiedät täsmälleen mitä sivua tarkoitat.

Tiedämme myös, että Wikia on yhtä hyvä kuin se yhteisöt, joten emme aio pakottaa sinua muutoksiin, joista et ole mielissäsi. Näet meidän käyttävän wikiaa wikin sijasta omilla alueillamme, kuten virallsisissa yhteisöissä ja uudessa globaalissa navigaatiossa, mutta emme muuta yhteisöjenne nimiä; esimerkiksi Avatar Wiki, ei vaihdu nimelle Avatar Wikia, eikä sitä tulla sillä nimellä kutsumaankaan. Emme myöskään pakota ketään käyttäjää käyttämään Sanaa wikia wikin sijasta, vaikka rohkaisemmekin siihen! Kun kommunikoimme julkisesti ja käytämme sanaa wikia, rakennamme tasapainoa tuotemerkkimme tarpeiden ja yhteisönne nimen päättämisen oikeuksien välille.

Joten nyt haluamme kuulla sinun mielipiteesi. Aiotko tehdä muutoksen? Emme aio muuttaa tätä tuotemerkkiä, joten sellainen palaute kuin "palatkaa sanan wiki käyttöön wikian sijasta" ei ole mitään minkä perusteella aiomme toimia, mutta haluamme kuulla sen, että haluatteko te käyttää sitä vai ette.

Jakakaa toki mielipiteenne asiasta!

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki