FANDOM


Vm aloitus

Uusi Visuaalinen muokkain

Kuten moni teistä onkin varmaan huomannut, Wikian keväällä laukaisema uusi Visuaalinen muokkain (VisualEditor) on jo lähes jokaisessa wikiassa anonyymisten käyttäjien oletusmuokkain.

Perinteisen Wikia-muokkaimen uusi Visuaalinen muokkain löi lauteilta mennen tullen: lähes kaikkien elementtien ulkonäkö vastaa todellisuutta, ja tutkimuksemme mukaan Visuaalinen muokkain on tehnyt kävijöistä muokkaajia vanhaa muokkainta paljon tehokkaammin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että muokkaamisen ja tallentamisen suhde on Visuaalisen muokkaimen kohdalla korkeampi.

Tiedämme toki, ettei Visuaalinen muokkain vielä täydellinen ole, ja parannammekin sitä jatkuvasti yhdessä Wikimedia Foundationin kanssa. Pyrimme ensisijaisesti vähentämään tilanteita, joissa se ei noudata "mitä näet, sitä saat" -periaatetta tai joissa esim. wikiteksti muuttuu ei-halutulla tavalla. Ymmärrämme myös, ettei visuaalinen muokkaus toimi kaikissa wikioissa yhtä hyvin; esimerkiksi runsaasti mallineita käyttävissä wikioissa lähdekoodimuokkaus voi olla monissa tilanteissa kätevämpää.

Muutama huomio:

  • Painotamme, ettei perinteinen lähdekoodi- ja rich text -muokkaus ole häviämässä mihinkään, ja pyrimme minimoimaan mahdolliset häiriöt päivittäessämme Visuaalista muokkainta ja muokkauskokemusta yleensä.
  • Jokainen voi asetuksissaan määrittää, mitä muokkainta haluaa oletuksena käyttää. Lisäksi kullakin sivulla on mahdollista valita erikseen, millä muokkaimella sivua haluaa käsitellä.
  • Mikäli wikiasi rakentuu pitkälti mallineiden pohjalle ja visuaalisesta muokkaamisesta tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä, ota meihin yhteyttä niin voimme pohtia ratkaisua yhdessä.
VE data

Visuaaliseen muokkaimeen liittyviä tilastoja (englanniksi)

Meistä tuntuu, että Visuaalisen muokkaimen käyttöönotto on ollut todellinen menestys, ja aiomme ehdottomasti jatkaa tällä tiellä. Mikäli käytät vielä perinteistä muokkainta, suosittelemme lämpimästi Visuaalisen muokkaimen kokeilemista.

Mitä muokkainta nyt sitten käytätkin -- mahtavaa, että muokkaat Wikiassa! Kommentoi tai kysele, mikäli jotakin tulee mieleen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.