FANDOM


Tässä ovat Wikian viimeisimmät tekniset päivitykset. Muistathan, että järjestelmämme päivittyy keskiviikkoisin, joten englanninkielinen päivitys julkaistaan tiistaina ja suomenkielinen käännös seuraa mahdollisimman pian. Huomaathan myös, että teemme joka viikko satoja pieniä muutoksia, joista nämä ovat vain ne olennaisimmat.

Uusia ominaisuuksia

  • Olemme viime viikkojen aikana vaihtaneet pienemmissä wikeissä oletusmuokkaimeksi uuden Visuaalisen muokkaimen, joka on seurantamme mukaan onnistunut tekemään anonyymeistä käyttäjistä muokkaajia perinteistä muokkainta tehokkaammin. Uskomme tämänkin paranevan entisestään sitä mukaa, kuin teemme lisää parannuksia ja lisäämme ominaisuuksia kuten muutaman viikon takaisessa isohkossa päivityksessä.
    • Tämä uudistus alkaa nyt ulottua myös suurempiin wikeihin, joskaan se ei koske sisäänkirjautuneita käyttäjiä. Haluamme vielä toistaa, ettei lähdekooditila ole häviämässä mihinkään, ja jopa vanha perinteinen visuaalinen tila on vielä vaihtoehtona "Muokkaus"-pudotusvalikossa. Jos kuitenkin olet sitä mieltä, että wikisi on aivan erityisen sopimaton visuaaliselle muokkaamiselle (esim. useimmat artikkelit tehdään yhden ainoan mallineen avulla), voit ottaa henkilökuntaan tai minuun yhteyttä niin katsomme, mitä voimme tehdä.
  • Julkaisemme tilin sulkemista varten itsepalvelutoiminnon. Käyttäjä, joka haluaa sulkea tilinsä voi nyt henkilökuntaan yhteydenottamisen sijasta navigoida suoraan sivulle Special:CloseMyAccount ja pyytää siellä tilinsä sulkemista. Aikaa mielenmuutokseen on 30 päivää, minkä sisällä voit pyytää tilisi uudelleenaktivointia kirjautumalla sisään ja seuraamalla ohjeita. Tämän 30 päivän ajanjakson umpeuduttua tilisi on pysyvästi suljettu eikä sitä voida aktivoida uudelleen.

Korjattuja bugeja

  • Ilmoituksiin liittyvien ongelmien pitäisi nyt olla korjattu. Mikäli törmäät vielä puuttuviin tai häviämättömiin ilmoituksiin, ilmoitathan siitä meille (ks. alla).
  • Tilanne, joka saattoi johtaa viestiseinän viestien katoamiseen, on selvitetty.
  • Visuaalisen muokkaimen avaamisen jälkeen selaimen "Takaisin"-nappi ei vienyt käyttäjiä pois muokkaustilasta.

Muut merkittävät muutokset

Yksityiskohtaisia CSS-päivityksiä löydät osoitteesta http://report.wikia.net, mistä näet muutokset Wikian koodikannan .css-, .scss-, .tmpl.php-, .html-, .sass- sekä .mustache -tiedostoihin.

  • Foorumin Toiminta -moduulissa ketjun koko nimi tulee nyt näkyviin, kun osoitin viedään linkin päälle. (Kiitos vapaaehtoiskehittäjille.)

Kysele tai kommentoi, mikäli jotakin tulee mieleen. Jos sinulla on lisää bugeja raportoitavana, ole hyvä ja lähetä ne meille Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta, tai kerro niistä minulle.

Haluatko saada tiedon uusista teknisistä päivityksistä heti, kun ne julkaistaan? Klikkaa tästä seurataksesi tätä blogia.