Wikia

Suomen Wikia

Ohje:Aloita uusi wiki

Keskustelu0
55sivua
tässä wikissä
Wikin luontilomake
WappediaLisännyt Wappedia

Voit aloittaa uuden wikin täyttämällä luontikaavakkeen.

Ennen kuin aloitatMuokkaa

  1. Luo käyttäjätunnus (ja halutessasi voit asettaa haluamasi kielen asetuksissa)
  2. Katso, että ideaasi ei ole jo toteutettu Wikilistasta - on parempi työskennellä muiden kanssa kuin yksin
  3. Lue Wikian käyttöehdot - wikit eivät saa sisältää vihan lietsontaa, pornoa, tekijänoikeusrikkomuksia ja lisäksi
  4. Lue Wikian luontikäytäntö - wikien tulee olla vapaasti lisenssoituja, julkisesti muokattavissa ja väärinkäyttöä ei sallita

Täytä luontikaavakeMuokkaa

  1. Valitse nimi wikillesi. Auttaaksesi käyttäjiä löytämään sinut hakukoneilla, on parasta käyttää yleisimpiä avainsanoja aiheeseen (Vinkki: älä käytä -pedia tai muitakaan epämääräisiä nimiä vain diehardin fanit tietäisivät). Sana "Wiki" on lisätty loppuun, koska on tärkeää auttaa wikisi sijoittumista: ihmiset, jotka haluavat tietää, onko olemassa interaktiivinen sivuston Webissä esimerkiksi aiheesta Neil Gaiman, tällöin todennäköisin hakutermi olisi "neil gaiman wiki" hakukoneissa ja haluat korkean sijoittumisen näissä hakutermeissä!
  2. Valitse URL tai osoite wikillesi. Nimi, URL-osoitte tai itse valitun www-osoite, vaikuttaa siihen, miten helposti wikiisi löytää ja miten helppoa on päätellä, mistä wikissäsi on kyse.
  3. Valitse sopiva luokka (Urheilu, Viihde, elämäntyyli jne.), ja käyttölittymän kieli wikillesi.

Suunnittele projektisiMuokkaa

Päätä, mikä wikisi tavoite tulee olemaan. Laadi tehtävänanto ja lisää se Project:Tietoa-sivulle.

Sinun tulisi myös löytää kiinnostuneita osanottajia, jotka voisivat auttaa sisällön luomisessa wikiäsi varten. Kutsu muutamia ystäviäsi auttamaan sinua toteuttamaan vaatimatonta tavoitetta -- 20:stä 50:neen yksinkertaiseen sivuun ensimmäisinä viikkoinasi. Tulet hämmästymään siihen, miten nopeasti tunti tai kaksi työtä joka päivä tai kaksi voi alkaa rakentamaan itse!

Luo kotisivusiMuokkaa

Oletusasetuksena kotisivun nimi on "Etusivu" (tai sen käännös, jos wiki ei ole suomenkielinen). Voit jättää sen sellaiseksi: se toimii. Mutta milloin tahansa voit siirtää (ts. uudelleennimetä) sen. Kun olet uudelleennimennyt kotisivusi, sinun tulee muuttaa järjestelmäviestiä Järjestelmäviesti:Mainpage wikissäsi. Voit tehdä sen vain mikäli sinulla on ylläpitäjän oikeudet kyseiseen wikiin. Tämä on tärkeää, jotta vältyt uudellenohjaukselta, kun klikkaat logoa tai kirjoitat "sinunwikiasi.wikia.com" osoiteriville.

Wikiasi parantaminenMuokkaa

Ole hyvä ja katso Ohje:Wikiasi parantaminen saadaksesi lisätietoja näiden ensiaskeleiden lisäksi. Wikiasi parantamiseen kuuluu logon ja Faviconin vaihtaminen.

Katso Neuvo:Wiki niksit ja Ohje:Muokkaajien houkutteleminen.

Ympäri Wikian verkkoa

Satunnainen wiki