FANDOM


Kun ihmiset siirtyvät wikiasta toiseen, siirtyen lukijoista muokkaajiksi ja muokkaajista perustajiksi, on tärkeää, että he voivat käyttää yhdestä wikiasta oppimiaan asioita siihen. Avain tähän oppimiskokemukseen ovat johdonmukainen käyttöliittymä ja ominaispiirteet. Se ei tarkoita, ettei mukautuksia ja yksiköllisyyttä sallita, sillä nehän ovat wikialle tärkeitä, mutta vierailijoiden on kyettävä luottamaan siihen, että käyttöliittymä ja ominaispiirteet ovat odotettavissa paikoissa Wikiaa selattaessa.

Mukauttaaksesi vierailijoiden katsomaa näkymää, suosittelemme sinua käyttämään teemansuunnittelijaa. Tämä auttaa sinua automaattisesti valitsemaan tekstiä ja varjostamaan tekstiä perustuen valitsemaasi järjestelmään. Voit myös ladata taustakuvia ja wikian logon.

Jos haluat jatkaa pidemmälle, jokaisessa wikiassa on myös CSS-sivu. Tätä voidaan käyttää lisäämään muotoilua taulukoihin ja tietolaatikoihin, tai ohjailemaan värejä entistä tarkemmin. Sitä voi myös käyttää koristelujen lisäämiseen, kuten rajaviivoihin ja fonttimuutoksiin melkein jokaisesta osasta sivua. Sitä ei kuitenkaan pitäisi käyttää muuttamaan sisällön ympärillä olevan kehyksen ulkoasua, poistamaan, siirtämään tai alustamaan uudelleen mainoksia tai Wikian palkkia, tai muuttamaan wikian ominaisuuksia ja toiminnallisuutta.

On myös mahdollista muuttaa monien piirteiden sanamuotoa järjestelmäviestien kautta. Suosittelemme kuitenkin tekemään sen huolellisesti – muista, että jos uudelleennimeät muokkauspainikkeen nimelle "Blaa", kukaan ei tiedä mitä se tekee!

Rohkaisemme kokeneita käyttäjiä muokkaamaan wikia itse sen sijaan, että lisäävät oletuksella käyttäjilleen korkean tason vaihtelevuutta. Voit tehdä tämän muokkaamalla henkilökohtaisia CSS- ja JavaScript-sivujasi – tällä paikassa mikä tahansa käy!

On mahdotonta luoda tyhjentävää luetteloa "säännöistä" ja "kielloista" CSS:lle, koska vaihtoehtoja on niin monta! Mutta alapuolellasi on joitakin esimerkkejä auttamaan avainelementtien näyttämisessä.

Esimerkkejä:

Mainosten, valokeilojen, Wikian palkkien, Wikian ominaisuuksien poistaminen sekä sijainnin tai toiminnan muuttaminen Nämä ovat sivuston peruskehykset, ja niiden on pysyttävä paikoillaan. Vierailijan olisi aina nähtävä "Viimeisin toiminta" -painike samassa paikassa, ja sen pitäisi toimia odotetusti. Jotkut toiminnot ovat vaihtoehtoisia, mutta suosittelemme asettamaan ne pois päältä asetusten kautta sen sijaan, että se tehtäisiin CSS:n kautta. Tämä auttaa meitä jäljittämään toimintoja sekä saamaan tarkkoja tietoja siitä, miten niitä käytetään eri osissa Wikiaa.
Sivun sisältö siirtyy alas ylimääräisen julisteen ja logotilan vuoksi Älä lisää mitään, mikä muuttaa artikkelin otsikon sijaintia sivulla tai mitään sen yläpuolella. Jos haluat lisätä julisteen, voit tehdä sen artikkelialueella, mutta muista, että se saa sisältösi näkymään alemmassa osassa sivua.
Muutokset sivun leveyteen ja oikeaan sivupalkkiin Fluidi leveys, mukaan lukien minimi- ja maksimileveydet, sekä oikea sivupalkki ovat Wikian ulkonäön avainelementit.
Painikkeiden, laatikoiden, taustojen ja fonttien koristelu Wikiasi koristelu ja muotoilu ovat hyvä tapa personoida ja muokata sitä. Helpoin tapa tehdä se on käyttää teemansuunnittelijaa, mutta sen mahdollista tehdä myös CSS:n tehdä. Älä muuta Wikian logon väriä tai muotoilua.
Painikkeiden sanamuotoilu ja muiden elementtien muuttaminen On mahdollista muuttaa monia sivuston ulkomuodon ominaisuuksia järjestelmäviestejä käyttäen, kuten monien toimintojen sanamuotoilu. Emme suosittele sitä, koska on parempi, että käyttöliittymä on johdonmukainen ja vähemmän sekava, mutta nykäisemäsi sanamuodot voivat sopia tietylle wikialle paremmin.
Lisäpainikkeiden ja linkkien lisääminen käyttöliittymään (JavaScript) Wikioiden ylläpitäjillä on myös kyky muokata wikioitaan JavaScriptin kautta. Tätä saatetaan esimerkiksi käyttää lisäämällä ylimääräisiä linkkejä käyttöliittymään. Emme suosittele sitä, paitsi henkilökohtaisessa JavaScript-koodissa, sillä muutokset Wikiaan voivat vaikuttaa koodiisi. Yritämme aina välttää sitä, mutta jos käytät JavaScriptia tällä tavalla, sinun pitäisi ymmärtää sen riskit.
Henkilökohtainen CSS/JS muuttamaan mainoksia/toimintoja/ulkoasua Yhteisöfoorumeilla}}

Katso myösMuokkaa

Lisäohjeet ja palaute Muokkaa

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Ympäri Wikian verkkoa
Hae mainospaikkaa

Satunnainen wiki